Haarlem

Haarlem staat bekend om haar rijke culinaire leven. De stad heeft een uitgebreid en gevarieerd aanbod aan cafés en restaurants: van trendy koffiebars en uitstekende lunchrooms tot gezellige borrellocaties en bijzondere restaurants, van eenvoudig tot exclusief.

Haarlem is vanouds een stad van kunst en cultuur en op dit gebied is er nog altijd veel te beleven. De Haarlemse podia: Stadsschouwburg Haarlem, Philharmonie, Toneelschuur, Patronaat en bieden een kwalitatief hoogwaardig programma op het gebied van toneel, dans, film en muziek. In het Frans Hals Museum is veel kunst uit de Gouden Eeuw te zien, waaronder werken van de Haarlemse schilders Frans Hals, Jacob van Ruisdael en Pieter Saenredam. In Teylers Museum, het eerste en oudste museum van Nederland (1784), waant men zich in de 18e eeuw.

Haarlem heeft alles in huis voor een dagje heerlijk winkelen. De autoluwe, monumentale binnenstad telt veel exclusieve winkels, trendy kledingzaken, charmante antiek- en curiosawinkeltjes en talloze speciaalzaken op elk denkbaar gebied.

Klik hier voor meer informatie over Haarlem.

Deze website gebruikt cookies. Door gebruik te maken van onze diensten, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.
Meer informatie