Amsterdam

Amsterdam is een bruisende stad. Er heerst een open en tolerante sfeer: de Amsterdammer ontvangt iedereen die de stad bezoekt met open armen. Amsterdam is vooral bekend om zijn luxe grachtenpanden en charmante puntgevels, maar de stad heeft genoeg architectonische schatten om design liefhebbers weken bezig te houden. Van molens en ophaalbruggen tot aan de Amsterdamse School en cutting-edge modern design, leer de verhalen kennen achter de meest mooie bouwwerken in Amsterdam.

Amsterdam biedt onderdak aan uiteenlopende wereldmusea. Wie kent immers het Rijksmuseum, Van Gogh Museum en het Anne Frank Huis niet? Maar er zijn veel meer aansprekende musea en soortgelijke instellingen die de aandacht verdienen, zoals Foam en de Hermitage. Amsterdam heeft musea en galeries voor iedereen, ongeacht je smaak.

In de stad zijn er attracties voor het hele gezin te vinden. Ga naar Madame Tussauds voor een ontmoeting met een van je helden. Of ga lekker griezelen in The Amsterdam Dungeon. Een goede combinatie van leren en spelen vind je in het science center NEMO, waarnaast het VOC-schip van Het Scheepvaartmuseum is afgemeerd. In Artis brullen de apen je tegemoet. En in verschillende historische gebouwen kun je een rondleiding volgen.

Ben je toe aan een snelle hap, een lekker drankje of een romantisch driegangendiner? In Amsterdam kan dit allemaal en meer! Van grand cafés, bruine kroegen tot restaurants met Michelin sterren.

Klik hier voor meer informatie over Amsterdam.

Deze website gebruikt cookies. Door gebruik te maken van onze diensten, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.
Meer informatie